Sök i bloggen

2008-05-11

Vacka 19: Fortsatt mycket höga budstarter och slutpriser

Höga budstarter indikerar fortfarande att det inte är en normal mix av lägenheter som säljs. Det kan iofs också bero på att mäklaren har börjat med en mer agressiv budstart.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Spontant känns 14 lägenheter per vecka som att det är en väldigt låg omsättning (i jämförelse med tidigare veckor i grafen, och med tanke på tiden på året).

Jag får känslan att det är relativt sett attraktiva objekt som säljs, och att ett flertal förblir osålda med numer missnöjda, stressade och upprörda ägare. Vissa av dem har det bättre (har inte redan köpt nytt) och vissa börjar bli pressade. De vill nog göra affär innan sommaren.

Hur är känslan på kontoret?

Anonym sa...

Kan mycket väl stämma, antalet lägenheter som ligger ute till försäljning i innerstan har ökat ganska mycket på senare tid, men ännu inte i paritet med förra hösten. Antalet villor till försäljning har dock exploderat och ligger markant över nivån från i höstas.

Jonas Jesus Maria sa...

Många kan ha valt att tidigarelägga redan planerad försäljning så att den inföll före årskiftet. Det skulle kunna vara en annan orsak. Jag vet inte

Frågan om vad känslan är på kontoret förstår jag inte riktigt... Det var luftkonditionerat och jag tänkte inte något på bomarknaden då Stormogulen ställde frågan iallafall :D

Anonym sa...

Attraktiva objekt går mycket bra och det verkar som om resten gått hyfsat bra sista 2 månaderna.
I augusti kommer priserna antagligen att ligga på all-time high vilket jag inte hade gissat november 07.