Sök i bloggen

2008-11-03

Oktober: kraftigt (10%) ned.

Ingen överraskning givet tidigare veckodata. Observera att omsättningen blev relativt normal för Oktober månad som helhet (ett stort antal försäljningar sista veckan)




Nu faller båda stora och små lägenheter i pris.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Men vad har hänt med senaste veckans data?

Anonym sa...

Jag kan räkna baklänges från ditt diagram att snittpriset för sista veckan i oktober var ca 50 000 per kvm. Det är ju en ganska rejäl spik uppåt i veckpriserna. Borde du inte visa det på din site?

Anonym sa...

När man studerar aktiekurser så har väl omsättningen betydelse, dvs. prisförändringar under stor omsättning är i något avseende mer signifikanta. Givet detta så bör ju prisförändringen senaste/sista veckan vara extra intressant.

Men jag har samtidigt svårt att tro att det skulle gå upp. Är du säker ("anonym" ovan) att du räknat rätt?

Anonym sa...

Jag vet ju inte riktigt vilka veckor som beräknas ingå i varje månad, men de tre senast redovisade veckorna har snittpriserna varit 45/41/44. För att fyraveckors-snittet skall hamna på 45 (se månadsgrafen) så krävs det en vecka med 50.

Anonym sa...

Hm... Det ser ju ut att stämma. Jag kan bara inte förstå det - det är ju trots allt en ganska kraftig uppgång i så fall. Vad har det tagit åt folk?

Vad jag heller inte förstår är hur "volatiliteten" har kunnat öka så mycket på br. Att aktier kan vara väldigt volatila är väl en sak (där det finns ett stort inslag av kortsiktig spekulation). Men ingen day-trade:ar ju i lägenheter. Så hur kan priset öka/minska 5000 från en vecka till en annan fram och tillbaka?

Ingen (rimlig köpare) betalar ju 5000 mera än vad något kostade förra veckan? Och en säljare går väl knappast heller ner så mycket från vecka till vecka?

Vad orsakar dessa svägningar? Hur kan priset sticka 5000 på en vecka? (Om omsättningen var extremt låg var det väl en sak, för då är ju utbudet begränsat. Men nu var väl omsättningen hyggligt hög?)

Anonym sa...

Hur är korrelationen (vecka för vecka) med utvecklingen på börsen senaste tiden? Är det inte så att börsen som helhet gick starkt förra veckan?

Om humöret hos köparna bestämdes av börsutveckligen på veckobasis, skulle ju det tyda på ett otroligt kortsiktigt synsätt hos köparna. Men ingenting förvånar mig längre...

Anonym sa...

Det andra märkliga är att det ser ut som om det omsatts 36 lägenheter sista veckan, mot sammanlagt 33 under de tre föregående veckorna. Det kan kanske stämma, men jag skulle tycka det var bra om bloggaren kunde redovisa sina data för sista veckan.

Anonym sa...

Jag tror jag löst mysteriet. I sammanställningen för oktober ingår fem veckors statistik, fyra som redovisats och en som inte redovisats. Då stämmer antalet lägenheter (17 st senaste veckan) och priset (47 per kvm senaste veckan) betydligt bättre.

Anonym sa...

47 låter rimligare än 50, men ändå mycket högre än jag hade gissat. Var det inte kring den nivån man befann sig runt slutet av förra året? Skulle priserna nu, idag (när hela världen är påväg mot depression i expressfart) ligga på ungefär samma nivå?

Jonas Jesus Maria sa...

jag har nu lagt till vecka 44. kolla i bloggen.