Sök i bloggen

2008-11-15

Vecka 46: Fortsatt stabilt kring 45 000


Notera också den relativt höga omsättningen de senaste 3 veckorna.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tror nog att botten på priserna är nåd. 45000 tror jag är botten, nu när räntan går ner tror jag vi går sakta, sakta uppåt igen...

Anonym sa...

Botten nådd?!?

Svenskt näringsliv ber idag staten att släppa statliga uppdrag för 50 miljarder för att antalet friställda skall stanna vid 100 000 anställda.

Varseltalen oktober var på 20 000 vilket var de högsta talen sedan 1992. Antalet friställda kan enligt Svenskt Näringsliv komma att bli 100 000 vilket skulle innebära att arbetslösheten stiger med en tredjedel från 5.7 %.

Tror detta är lite viktigare än räntan...

Anonym sa...

Instämmer.

Sysselsättning tycks vara den i särklass viktigaste faktorn för bostadspriserna.

Priserna på den japanska marknaden har fortfarande i nått samma nivåer som före krashen där (typ 15 år sedan ) och räntan räntan där är vadå typ 1% ?

Anonym sa...

Botten lär det nog inte vara, men kurvorna pekar sällan spikrakt nedåt, eftersom varje prisnivå kan attrahera nya köpgrupper som vill vara med och fynda.

Den stora nedgången kommer antagligen när folk inser att fallet är permanent och börjar få panik för att "rädda vad som räddas kan".

En ryggdunk till "Jonas" som, enligt min mening, driver nätets intressantaste blogg!

Anonym sa...

Aspelut en ryggdunk! Vidga gärna till småhus och varför inte ett svenskt case-shiller?

Nu kom Borg och drämde till med en svart prognos för de kommande åren och Volvo IT varslade. De senare som, åtminstone vad jag känner till, första storvarsel inom företagstjänster. Någon bottnarnas botten lär det inte vara!?!